top of page

VINresor till

bodega IGNACIO MARIN

Program vinresa och vandring. 4-8/10 - Onsdag 4/10

Du bokar flyget till Barcelona. Se till att landa senast 15.05. Flyg finns med Vueling till Barcelona och hem med Norwegian. Avresa Göteborg den 4/10 kl 11.55 ankommer Barcelona kl 15.05. Hem från Barcelona med Norwegian, Avresa kl 15.55 ankommer Göteborg kl 19.05. (Se momondo.com eller boka direkt på flygbolagen) Vi tar tunnelbanan till tågstationen och går ombord på snabbtåget till Zaragoza. Dit vi ankommer ca 19.00. Buss hämtar oss och tar oss till byn Carinena där vi äter något lätt tillsammans med glada drycker. Vi sover gott på Hotel Marzo.

- Torsdag 5/10 Frukost på hotellet. Därefter vandrar vi på någon av de fyra specialkomponerade rutter. Vi har en lokal guide med oss som är expert på området. Vandringen är på ca 10 km. Vi ser till att passera vingårdar och vacker natur. Vi återvänder till vårt hotell för att duscha och därefter äter på en härlig restaurang. En liten siesta efter det eller en egen vandring runt i den lilla byn. På eftermiddagen gör vi ett besök i Bodegan Ignacio Marin och har den första vinprovningen samt att vi provar olika ostar. Middagen äter vi på en mycket bra restaurang och efter en väl smakande måltid drar vi oss tillbaka till hotellet.

- Fredag Frukost på hotellet. Vår expert tar oss med på dagens vandring som kallas för ”Panizarutten”. Detta är en tur som går i cirkel och vi kommer tillbaka till samma plats. Efter vandringen som är på ca 10 km så äter vi på en hemlig restaurang med mycket gott rykte. Efter en liten siesta så besöker vi ett vin muséum i byn Carinena där vi provar olika viner och lite småtapas. Middagen äter vi på en terrass på restaurangen Bar Bodega.

- Lördag 7/10. Efter frukost tar vi en buss ca 7 kilometer till ”Amonacid de la sierra” och vandrar i ett botaniskt område, förbi vinodlingar som tillhör Ignacio Marin, som också är vår värd dessa dagar. Då vinskörden är i full gång så passar vi på att besöka fabriken och för en liten föreläsning av en enolog och ägaren till vingården. Givetvis provar vi viner. Vi äter lunch på en av den bästa restaurangen i regionen som ägs av en krögare som har en restaurang i Alicante och som fått tre stjärnor i Guide Michelin. Efteråt åker vi till hotellet och hämtar våra väskor och tar oss sedan till Zaragoza där vi checkar in på hotell Don Yo. Hotellet ligger mitt i staden och under dessa dagar så pågår den årliga fiestan i stan och det betyder mycket sång, dans o glädje. Kvällens måltid består av att besöka området ”El Tubo” som har ca 400 olika tapasbarer och det är på några av dessa som vi äter vår tapas på.

- Söndag 8/10. Frukost och avresa med tåg till Barcelona och tunnelbanan ut till flygplatsen. Flyget till Göteborg avgår kl. 15.55 och vi landar i Göteborg kl. 19.05. - Övrigt: Pris: 16.600 sek.

I priset ingår alla transporter, hotell, samtliga måltider, dryck och vinprovningar. Ni kommer att få möjlighet att beställa hem vin som transporteras på pall till Göteborg. I priset ingår inte: reseförsäkring och avbeställningsskydd och flygbiljetter. Minimum antal för turen är 14 personer och maxantalet är 20 personer. En intresseanmälan görs på bosse@iden.nu. Sista anmälningsdatum är 12/9-2023

Bodega Ignacio Marin - rundtur och vinskörd

Bodega Ignacio Marin - rundtur och vinskörd

e
bottom of page